Tel: +385 (40) 373 440 / E-mail: [email protected]

Kategorije vijesti

novosti

FIG potvrdio element Tanje Delladio

Na adresu čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan ovih je dana stigla pošta Međunarodne gimnastičke federacije - FIG, i u njoj obavijest koju smo priželjkivali godinama.

Tanja Delladio dobila je svoj gimnastički element, a njegova će težina biti kategorizirana za održavanja Svjetskog prvenstva u Londonu.

Element Delladio na dvovisinskim ručama Tanja je, vođena trenerom Igorom Kriajimskiim, uvježbavala godinama inzistirajući i na težini i na njegovoj atraktivnosti. Težina elementa koju očekujemo C ili D, no najbolje je strpiti se još samo koji dan i čuti procjenu komisije FIG-a.

Tanja Delladio trenira gimnastiku od svoje 5. godine, a već u 1. razredu osnovne škole posvetila joj se na razini dnevnih treninga.Prve ozbiljnije pripreme odrađivala je u ruskom Vladimiru gdje je proslavila i svoj 8. rođendan. Potom su Macanovi gimnastičari redovito počeli odlaziti u slovačku Bratislavu na pripreme pa su počeli podrazumijevati i ozbiljniji nastupi na državnim i europskim prvenstvima te turnirima Svjetskog kupa.

Naša je Tanja obišla svijet nastupajući za klub M.Z. Macan, braneći ujedno boje domovine. Višestruka je državna prvaknja i nakon brojnih sjajnih nastupa, dosad je sve zaključila natjecanjem na Europskom prvenstvu 2007. godine u Amsterdamu.Tada se plasirala na 15. mjesto u preskoku, a odmah potom bila podvrgnuta operativnom zahvatu skočnog zgloba. Oporavak je trajao osam mjeseci i baš kad se počela vraćati treninzima pala je s grede i slomila dvije kosti šake. Liječnici su joj šaku povezali dvjema pločicama i s jedanaest vijaka.

Tanjin niz loših zdravstvenih okolnosti nastavio se na skijanju u zimi 2008., gdje je pala i kući se vratila s rupturom ligamenta koljena. Danas je zahvalna dr. Ivanu Bojaniću, spec. kirurgu sa zagrebačke Šalate što hoda i što se mogla vratiti treninzima.

Ozljede su Tanju Delladio odmaknule s gimnastičkog borilišta, ali ne i udaljile - jer gimnastika joj je u srcu i svakoj pori. Dokazuje to element dvovisinskog razboja koji će za Svjetskog prvenstva na britanskom otočju biti službeno evidentiran pod njezinim imenom.

Dario Glavina
Autor članka:

Dario Glavina

Naša je intencija postati centralno mjesto priprema i natjecanja najboljih gimnastičara iz cijelog svijeta, ali i drugih sportaša koji se žele pripremati u vrhunskim uvjetima i po pristupačnim cijenama.

Internetska stranica: sgc-aton.hr Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj

Prilikom posjete potrebno je predočiti svoju MultiSport karticu i identifikacijski dokument sa slikom. Prilikom prve posjete sportskom objektu Multisport korisnici obvezni su potpisati Pristupnicu sportskom objektu.