Tel: +385 (40) 373 440 / E-mail: [email protected]

Kategorije vijesti

novosti

Tijana prvakinja SK u preskoku

Nakon povijesnog rezultata Filipa Udea u Rotterdamu, za još jedan vrhunski rezultat pobrinula se Tijana Tkalčec osvojivši ukupno prvo mjesto na Svjetskom kupu. Mali kristalni globus s kojim se vratila u Čakovec osvojila je čakk i prije posljednjeg turnira sezone.

Tijana je vrhunska sportašica 1. kategorije. Kategorizaciju je stekla prošle godine, a ove godine je svojim izvrsnim rezultatima još jednom potvrdila. Ove je godine ušla u pet finala na svjetskim kupovima i u njima osvojila tri odličja. Sa dva srebra ovjenčala se u Osijeku i Dohi, a zlatom u Ostravi. Ovim uspjehom Tijana je ostvarila povijesni rezultat za hrvatsku žensku sportsku gimnastiku i osigurala sebi pozivnicu za nastupe na elitnim A turnirima 2011. godine.

- Izuzetno sam zadovoljna svojim uspjehom jer se na početku godine tome nisam ni izdaleka nadala Cilj mi je samo bio biti među prve četiri na rang ljestivici kako bih sljedeće godine mogla nastupiti na A turnirima svjetskog kupa. Ovime sam još jednom, zajedno sa svojim trenerima Igorom Krijaimskiim, Tatjanom Goverdovskajom i Marijem Vukojom dokazala da se naporan rad zaista isplati. Sretna sam što sam osvojila mali kristalni globus i to mi je samo poticaj za daljnji rad i priznanje za sav trud koji sam uložila ove godine na treninzima - kaže Tijana.

Hrvatska gimnastika ima dvoje pobjednika Svjetskog kupa u svojim disciplinama: Marija Možnika na preči, Tijanu Tkalčec na preskoku te Roberta Seligmana na drugom mjestu na konju s hvataljkama. U elitnoj A seriji hrvatska će gimnastika iduće godine imati čak šest predstavnika: Filipa Udea, koji je prvi osigurao pozivnicu već u Rotterdamu, Marija Možnika na preči, Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, Tomislava Markovića na tlu, Tijanu Tkalčec na preskoku i možda Tinu Erceg na tlu.

Dario Glavina
Autor članka:

Dario Glavina

Naša je intencija postati centralno mjesto priprema i natjecanja najboljih gimnastičara iz cijelog svijeta, ali i drugih sportaša koji se žele pripremati u vrhunskim uvjetima i po pristupačnim cijenama.

Internetska stranica: sgc-aton.hr Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj

Prilikom posjete potrebno je predočiti svoju MultiSport karticu i identifikacijski dokument sa slikom. Prilikom prve posjete sportskom objektu Multisport korisnici obvezni su potpisati Pristupnicu sportskom objektu.