Tel: +385 (40) 373 440 / E-mail: [email protected]

Kategorije vijesti

novosti

Svjetski kup u Njemačkom Cottbusu

Završen je prvi turnir iz serije Svjetskog kupa u njemačkom Cottbusu, na kojem su nastupili hrvatski gimnastičari predvođeni srebrnim olimpijcem Filipom Udeom. U vrlo jakoj konkurenciji predstavnika iz 24 zemlje, naši reprezentativci polovično su odradili kvalifikacije.

Najuspješniji bili su Filip Ude (GK ZMM) koji je, iako u virozi, solidno odradio kvalifikacije te se plasirao u dva finala - na tlu i konju s hvataljkama. Sjajna je bila Tijana Tkalčec (GK ZMM) koja je imala najbolji rezultat od svih naših natjecatelja - plasirala se na 2. mjesto na preskoku s ocjenom 13.425 (13.800, i 13.050).

Filip je i na konju i na tlu imao 5. rezultat (tlo 6.2/14.300 i konj s hvataljkama 6.3/14.500), a na konju je bio jedini gimnastičar kojem je uspjelo ući u finale nakon pada. Na ručama je zauzeo 11. mjesto.

Robert Seligman pao je konju kao i Tomislav Marković na tlu pa zbog toga na žalost nisu ušli u finala, kao ni Ružica Buzov.

- Zadovoljan sam s dva finala tim više što imam virozu. Rezultat je po meni zadovoljavajući. Sutra ću ići s maksimumom snage i nadam se da će sve biti ok - kaže Filip.

- Sretna sa što sam sezonu otvorila ovim plasmanom i zadovoljna sam drugim mjestom u kvalifikacijama, iako ima još prostora da popravim ocjene. Sutra će borba biti vrlo teška i neizvjesna jer je konkurencija izuzetno jaka. Bilo bi lijepo sezonu započeti na postolju iako mi to nije imperativ. Moj dugoročni cilj je ionako plasman na Olimpijske igre - kaže Tijana

Kobni padovi

Filip jeu konačnici pao na gogoladze kolima i nije napravio saskok D, zbog čega je dobio ocjenu 14.075 i plasman na 6. mjesto na tlu. Ni na konju s hvataljkama Ude nije bio bolje sreće. Također je pao te ostvario ocjenu 14.0 i plasman na 8. mjesto. Tijana je na prvom skoku pala, a srednja joj je ocjena bila 12.512. Time se plasirala na 8. mjesto.

Dario Glavina
Autor članka:

Dario Glavina

Naša je intencija postati centralno mjesto priprema i natjecanja najboljih gimnastičara iz cijelog svijeta, ali i drugih sportaša koji se žele pripremati u vrhunskim uvjetima i po pristupačnim cijenama.

Internetska stranica: sgc-aton.hr Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj

Prilikom posjete potrebno je predočiti svoju MultiSport karticu i identifikacijski dokument sa slikom. Prilikom prve posjete sportskom objektu Multisport korisnici obvezni su potpisati Pristupnicu sportskom objektu.