Tel: +385 (40) 373 440 / E-mail: info@sgc-aton.hr

Tijana prvakinja SK u preskoku

Nakon povijesnog rezultata Filipa Udea u Rotterdamu, za još jedan vrhunski rezultat pobrinula se Tijana Tkalčec osvojivši ukupno prvo mjesto na Svjetskom kupu. Mali kristalni globus s kojim se vratila u Čakovec osvojila je čakk i prije posljednjeg turnira sezone.

Tijana je vrhunska sportašica 1. kategorije. Kategorizaciju je stekla prošle godine, a ove godine je svojim izvrsnim rezultatima još jednom potvrdila. Ove je godine ušla u pet finala na svjetskim kupovima i u njima osvojila tri odličja. Sa dva srebra ovjenčala se u Osijeku i Dohi, a zlatom u Ostravi. Ovim uspjehom Tijana je ostvarila povijesni rezultat za hrvatsku žensku sportsku gimnastiku i osigurala sebi pozivnicu za nastupe na elitnim A turnirima 2011. godine.

- Izuzetno sam zadovoljna svojim uspjehom jer se na početku godine tome nisam ni izdaleka nadala Cilj mi je samo bio biti među prve četiri na rang ljestivici kako bih sljedeće godine mogla nastupiti na A turnirima svjetskog kupa. Ovime sam još jednom, zajedno sa svojim trenerima Igorom Krijaimskiim, Tatjanom Goverdovskajom i Marijem Vukojom dokazala da se naporan rad zaista isplati. Sretna sam što sam osvojila mali kristalni globus i to mi je samo poticaj za daljnji rad i priznanje za sav trud koji sam uložila ove godine na treninzima - kaže Tijana.

Hrvatska gimnastika ima dvoje pobjednika Svjetskog kupa u svojim disciplinama: Marija Možnika na preči, Tijanu Tkalčec na preskoku te Roberta Seligmana na drugom mjestu na konju s hvataljkama. U elitnoj A seriji hrvatska će gimnastika iduće godine imati čak šest predstavnika: Filipa Udea, koji je prvi osigurao pozivnicu već u Rotterdamu, Marija Možnika na preči, Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, Tomislava Markovića na tlu, Tijanu Tkalčec na preskoku i možda Tinu Erceg na tlu.

03/10/2010
NGC ATON
Autorica članka:

NGC ATON

ATON - Nacionalni-gimnastički centar je najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj na 5.200 metara neto korisne površine.

Internetska stranica: sgc-aton.hr Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.