Tel: +385 (40) 373 440 / E-mail: info@sgc-aton.hr

Tijana srebrna u DOHI i prva na rang listi

Naša Tijana Tkalčec je na turniru Svjetskog kupa u Dohi (Katar) osvojila srebrnom medaljom. U istoj je dvorani prošle godine osvojila broncu.

Tijana je na preskoku u kvalifikacijama dobila ocjenu 13.687. U finalu se izborila za 13.637. Salto s pola okreta suci su joj ocijenili s 13.750, a salto s okretom od 360 stupnjeva - 13.525. Prvoplasirana je up reskou bila Jennifer Khwela iz Južnoafričke Republike, a treća je Kineskinja Wong Hiu Ying.

Filip Ude je bio šesti. Nakon tri pada koja su ga omela u boljem rezultatu u Cottbusu (Njemačka), Filip je sada bio bolji. On i trener Igor Kriajimskii kažu da je Filip u dobroj kondiciji.

- Tijana sada trenira i parter. Ljestvicu je postavila visoko jer ne želi samo na Europsko prvenstvo već i na Svjetsko i na OI u Londonu. Vidjet ćemo koliko daleko možemo stići, važno je koncentrirati se na treninge, raditi najbolje što možemo i bježati od ozljeda. Tijana se posvećuje i višeboju. Filip je isto tako u dobroj kondiciji, a želje su mu također visoko postalvjene. U sportu je to tako, mi sami želimo najbolje, a objektivnost mora biti od presudnog značaja - ističe Kriajimskii.

Tijana je u ovom trenutku prvoplasirana na svjetskoj rang ljestvici što znači da njezine nastupe na SK odsad financira organizator, a ne Hrvatski gimnastički savez.

24/03/2010
NGC ATON
Autorica članka:

NGC ATON

ATON - Nacionalni-gimnastički centar je najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj na 5.200 metara neto korisne površine.

Internetska stranica: sgc-aton.hr Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.